16 януари 2010 г.

New Moon / Новолуние



Издадена: 2009
Размери: 13.00x20.50
Брой страници: 572
Корица: Твърда
Език: Български
Цена: 19.90 лв.


... И така началото бе поставаено, но историята на Бела и Едуард е далеч от своя край. Много неща предстоят да се случат, много решения трябва да бъдат
взети, а някой от тях могат да се окажат пагубни.
Новолуние, е втората книга от поредицата "Здрач", която плени толкова много сърца. Това е книга за големият кръстопът, пред който стоят всички герои на Майър. Нищо вече няма да бъде същото. Изключително силна книга, изпълнена с емоции. Когато я четох имах чувството, че страдам заедно с Бела. Няма как да останете безристрастни, към такива емоции.

Това е любимата книга на актьорите Робърт Патинсън /Едуард/ и Кристен Стюърт /Бела/. Тази книга ще задоволи желанието ви за продължение на историята, което породи първата. Но краят, по скоро ще го подсили до непонятни височини. Никога през живото си не бях изпитвала по голямо очакване и желание към една книга.


Какво ще направите, ако истинската ви любов си отиде? Истинската любов, не просто поредното увлечение или момчето/момичето, което сте свалили на петъчния купон и чието име няма да помните след седмица – две, не просто някой, който можеш да замениш по всяко време. Истинската любов. Твоето друго аз, твоята сродна душа. Какво става, ако тази любов си тръгне? Отговорът е различен за всеки. А Бела Суон тепърва ще трябва да си отговори на този въпрос в продължението на световния бестселър на Стефани Майър – НОВОЛУНИЕ.
Стефани Майър сама признава, че никога не е вярвала, че ЗДРАЧ ще стигне до по-голяма публика от собствената й сестра. Но когато получава предложение за договор за три книги, младата писателка трябва да седне и да реши как ще продължи животът на героите й. За почитателите на историята не е тайна, че във вакуума между ЗДРАЧ и НОВОЛУНИЕ Стефани Майър пише FOREVER DAWN. Този своеобразен епилог на историята е разказ за живота на Бела и Едуард след много време и никога не ще бъде издаден. Когато започва да скицира НОВОЛУНИЕ, авторката се връща към ученическите години на героите си и ги пита: „Какво стана?”
„Бързо започнах да съжалявам за това, че ги попитах за историята, защото те ми дадоха история, която не очаквах.” - признава самата авторка. Да, Едуард си тръгва, а с него си заминава и смисълът на живота за Бела. И така се ражда встъпителната част на НОВОЛУНИЕ, а с нея и заглавието. „За да следвам ЗДРАЧ, ми трябваше същото настроение и в продължението. - признава авторката. - Тъй като това е най-тъмният период в живота на Бела, си помислих, че е подходящо да нарека книгата на най-тъмната нощ, нощ без луна.”
С НОВОЛУНИЕ Стефани Майър обогатява и задълбочава митологията в своя свят, представяйки ни нови лица и видове, които усложняват историята на Бела и Едуард. Ходът на повествованието на втората книга от четирилогията ще остави без дъх хилядите български фенове на младата американска авторка, карайки ги да не откъсват очи от страниците.
И най-заклетите скептици трябва да признаят, че Стефани Майър описва чувствата на героите си по начин, който кара истински да съпреживяваме с тях. Следват 576 страници текст, в който има всичко – романтика, приключения, тийнейджърски бунт, върколаци, вампири и... дори пътуване до Италия. Повествованието е изпълнено с действие и интрига, които със сигурност ще държат очите на читателя залепени за страниците до финалния ред.
А краят е повече от обещаващ. Със затварянето на последната страница читателят остава бездиханен и тръпнещ за продължението. А Бела най-накрая осъзнава, че какъвто и избор да направи, нищо вече няма да бъде същото.


Кредит: Егмонт България
КНИГАТА Е ФИЛМИРАНА
ИМЕ НА ФИЛМА: NEW MOON

Няма коментари: