18 януари 2010 г.

Eclipse / Затъмнение



Издадена: 2009
Размери: 13.50x20.50
Брой страници: 632
Корица: Твърда
Език: Български
Цена: 21.90 лв.

Затъмнение е третата книга от любовната вампирска поредица на Стефени Майър. Поредната книга, поредният бестселър, поредната порция дълбоки чувства и динамика.
Лично аз разграфявам сагата така: Първата книга е книгата на Едуард. Как двамата с Бела се откриват. Постепенно те се влюбват и се опитват да се справят с пречките, което възпрепядстват връзката им.
Втората книга е книгата на Джейкъб – Едуард вече го няма и теренът е свободен. Младият индианец може да пробва шансовете се върху момичето, грабнало сърцето му. Любимият на Бела си отиде и може би никога няма да се върне. Джейкъб е идеалният човек, който да измъкне Бела от депресията в която е изпаднала. Най-добрият приятел, който може да бъде и нещо повече. Но може ли тя да забрави любовта на живота си. Тя е имала нещо толкова голям и силно, и вълшебно. Една изпепеляваща неземна любов с едно не земно същество, която не може да бъде оставена в миналото.
Ала Едуард се връща, твърдо решен да отстоява това което е негово. Чувствата на Бела и Джейкъб обаче са доста дълбоки. Това е моментът в който Бела трябва да избере. Тя знае че е принудена да направи избор, от който ще остане поне един наранен.
Завършването на учелеще наближава и това притиска Бела да избере с кой да прекара остатъка от живота си.
А като капак на всичко,Едуард и Джейкъб ще трябва да се борят на само за сърцето на Бела, но и за живота й. Защото стари врагове се връщат да търсят отмъщение. Двамата съперници се обединяват за да спасят живота на момичето, което обичат.
Затъмнение е една много напрегната, чувствена и динамична книга, която не отстъпва по нищо на останалите от поредицата. Стефани Майър не е изневерила на невероятния си подход и стил на писане.

Третата книга от поредицата е издадена в САЩ на 7 август 2007 година. ЗАТЪМНЕНИЕ не само успява веднага да заеме първо място в класацията на „Ню Йорк Таймс“ за най-продавани книги, но и се задържа там цели 50 седмици. Останалото е история. Милиони верни читатели на една красива приказка за вечната любов. История стара като света – като тази на Ромео и Жулиета или Хийтклиф и Кати. Стефани Майър омагьосва читателите си със силата на една любов, предопределена да живее вечно. Разликата е, че сагата за безсмъртния вампир и смъртното момиче придава друг смисъл на Вечността.
Защото ЗАТЪМНЕНИЕ е история за неизбежния избор, за паралелните измерения, за границите между възможния живот и невъзможната любов.
Всичко започва там, където свършва НОВОЛУНИЕ. Бела отново е с Едуард, повярвала най-после във възможността той да я обича. Но опасността не закъснява – серия кръвожадни убийства в Сиатъл, непознат посетител и... заплахата от нова рана вътре в сърцето й. Възможно ли е една всепоглъщаща любов да оставя място за друга? Какво означава живот и какво смърт, когато в уравнението се намеси вечността? Нима естественото би могло да съществува в един населен със свръхестествено свят?
Отговорите в ЗАТЪМНЕНИЕ.

Кредит: Егмонт България
КНИГАТА ПРЕДСТОИ ДА БЪДЕ ФЛИЛМИРАНА
ФИЛМЪТ ИЗЛИЗА ПО КОНАТА НА 30.06.2010
ИМЕ НА ФИЛМА: THE TWILIGHT SAGA: ECLIPSE / ЗДРАЧ 3: ЗАТЪМНЕНИЕ

Няма коментари: