31 януари 2011 г.

The Girl Who Could FLY / Момичето, което можеше да ЛЕТИ




ISBN: 9789546857164
Автор: Виктория Форестър
Издател: Софтпрес
Издадена: 2010
Размери: 13.00 x 20.00 x 1.90 
Брой страници: 240
Корица: Мека
Националност: Американска
Език: Български
Цени: 12 лв.






И така, нека започна от началото.



Мотаех се в книжарницата и се чудех коя книга да си купя. Имаше толкова много възможности за вампири, но незнайно защо, поисках нещо по различно, пак да е свръхестествено, но да не е за вампири. Разглеждах аз щандовете пълни с книги, и една синя корица привлече вниманието ми – „Момичето, което можеше да ЛЕТИ”.
Погледнах ревюто от задната страна на книгата и когато видях, че има и препоръки то страна на Стефани Майър, си казах Това е книгата . Грабнах я от щанда и след плащането, още докато вървях по улиците към вкъщи започнах да я чета, което ми спечели няколко подсвирквания от страна на шофьорът на улицата, но се справих.

Отначало книгата ми се стори ужасно скучна, но понеже мразя да започна книга и да не я довърша, продължих да я чета.

Малката Пайпър Маклауд, живее в семейство на вярващи християни и може би в компанията на малко…добре де, много вманиачената си майка, да не пострада.Пайпър иска да лети, но майка и не и позволява, защото вярва, че великия Бог, ще ги накаже. Пайпър мирува за известно време, но тръпките в краката и все повече се увеличават, докато една ранна сутрин, поема нещата в свои ръце и скача от покрива на къщата на родителите си и точно преди да тупне на студената земя, тя полита. Тя не казва на родителите си за това и те не разбират за непослушанието на дъщеря си.

Когато на един пикник, с всички жители на селцето наречено”Низините”, в което живее Пайпър, не научават нейната тайна и започват да се страхуват от нея и да я наричат откачалка. Майка и не знае какво да прави, и когато милата Летиша Хелиън предлага на Пайпър място, където ще може да усвои своето летене и където няма да е нужно да се крие, тя не намира по-добро решение, то е това да отиде в института с Доктор Хелиън наречен Л.У.Н.А.Т.И.К..

Там тя намира приятели с най – различни способности от супер сила до свръх гениалност. Но дори там е по - специална от останалите и за нейно нещастие решението, което и се струваше правилно се оказва, най голямата грешка в живота и. Грешка, която води със себе си своите последици. Последици, които могат да бъдат необратими, последици, които могат да сбъднат най лошия и кошмар, да стане нормална.

Тази книга разказва за свръхестествено и самата тя се превръща в свръхестествена. Тази книга ме накара да се смея и да плача, накара ме тръпна в очакване за следващата реплика или действие. Прелиствах страница след страница, час след час, с което си заслужих и няколко забележки от учителите ми, но мога да кажа че си заслужаваше и бих го направила пак. 








Няма коментари: