20 юни 2010 г.

Vampire Academy / Академия за вампири













  ISBN: 9789549321227
Автор: Ришел Мийд
Издател: Ибис
Издадена: 2009
Размери: 14.50x21.00
Брой страници: 300
Корица: Мекa
Националност: Американска
Език: Български
Цена: 11,90 лв.

Първа книга от поредицата "Академия за вампири"
Представете си свят в който съществуват четери раси : Хора, Морои (добри вампири), Стригои (лоши вампири) и Дампири (полу-хора, полу-вампири). Точно в такъв свят ни захвърля Ришел Мийд. През погледа на Роуз, млад дампир, можем да видим как вървят нещата в гимназия, където не учат хора. Най-добрата приятелка на Роуз, Лиса, е моройска принцеса - последна от рода си. Двете са неразделно свързани и се опитват да се справят със обикновенните проблеми на едни 17 годишни момичета.











След като са избягали от академия св. "Владимир", Роуз и Лиса се опитват да оцелеят в нашия свят, без да разкрият, какви са всъшност. За жалост служителите на академията ги намират и те са принудени да се върнат обратно. Там те трябва да се справят с последствията от бягството си, с клюките, които се водят по техен адрес и естествено с любовните си мъки.
Ако още не сте прочели книгата, бягайте към най-близката книжарница и си я купете. Това е една много добра книга в която ежедневното се заплита със свръхестественото. Ако ви е писнало от слаби момичета, които чакат да бъдет спасени, то тази книга е точно за вас. Ришел предоставя огромно разнообразие от силни герой, странни обрати, динамика и любов.
Първата книга от поредицата бих отценила като "Добра", но ви обещавам, че с развитието на историята в следващите книги, звездите се покачват обедително.


Нашия трайлър




Официален Български Фен Сайт

Сайтът на Авторката








Официалния сайт на книгите
















Правата за филмиране все още не са откупени, но всички фенове се надяват това да стане скоро.
Ани



Няма коментари: