10 май 2010 г.

Тъмна любов / Dark Lover



Автор: Дж. Р. Уорд
Издател: Ибис
Издадена: 2010
Размери: 14.30x21.00
Брой страници: 372
Корица: Мекa
Език: Български
Цена: 12,90 лв.


Книга първа от поредицата Братството на черния кинжал

Ако ви е харесала Мъртви преди мрак, то почакайте да видите Тъмна любов. Само че тук, комбинацията Секс. Кръв. Вампири. е изместена от Секс. Любов. Вампири.





Братството на черния кинжал се състои от храбри войни вампири, които се опитват да спасят расата си от лесътрите. Рот известен още като Слепият крал е водач на братството. Един ден, негов скъп приятел и събрат го моли за услуга - да помогне на дъщеря му Бет да премине благополучно през преобразяването си във вампир, давайки й да пие чистокръвна кралска кръв. Отначало Рот не е съгласен, но след убийството на неговия събрат, той се чувства някак длъжен да изпълни предсмъртното му желание.
Бет е репортерка на двадесет и пет години. Майка й е човек, а баща й - вампир, но тя не знае това, тъй като не познава родителите си. Една вечер, на път към вкъщи става жертва на опит за изнасилване. Тя е потресена и много изплашена. Докато една вечер в дома й не се появява мистериозен, грамаден и адски красив мъж. Всички мисли излизат от главата й и тя става роб на желанията на тялото си. Чувствата и плътските желания намират общ език и съдбата й здраво се преплете с неговата.
Стари нападатели се появяват. Нови убийства са извършени. Някой желаят отмъщение, други слава. Но това което ще получат е справедливост.

Това което ми харесва в книгата е, че в нея има доста добре заложен смисъл. Авторката е създала много различни образи и така всеки читател може да открие човекът в поредицата, с който си пасва идеално. Нямам търпение да видя и съдбите на другите братя, защото смятам че всеки от тях има какво да ни разкаже и на какво да ни научи. Те са силни и мъжествени. Но когато се влюбят, те става уязвими и лесно раними. Което доказва твърдението, че дори и най-твърдият камък омеква пред любовта.
Макар че в книгата има доста секс, силните чувства са пропити във всяко изречение. Ясно си проличава много често прилагания в днешно време метод - секс за една вечер. Но ако това прерасне в нещо повече от импулсивно привличане?
Писателката също е много интересна личност. След като изгледах няколко нейни интервюта започнах искрено да й се възхищавам. Тя е човек , чието призвание е писането. Един писател с силна дисциплина и много страст.
Харесва ми и идеята й за думи като лийлан, шелан, хелрен , които внасят повече чувство, митология и тежест в значението си. Също като значенията на имената на всеки един от братята. /всичко е описано в началото на книгата/

За жалост в интернет няма много трейлъри на първата книга, за това ще пусна само този, но в него има много спойлери. Ако не искате да си разваляте удоволствието - не гледайте.








Няма информация дали ще има филм или сериал по книгите, но аз искрено се надявам

Пишете в коментарите дали ви харесва :)

1 коментар:

djenitoo каза...

Какво да кажа. Тази книга я обожавам (h). Просто отдавна някоя книга не ме е грабвала така. Очаквам следващата книга от поредицата с нетърпение... :)