7 юни 2011 г.

Succubus Blues / Тъгата на Сукубата

"Ришел Мийд Тъгата на сукубата поредицата за
Джорджина Кинкейд (книга първа)"

ISBN: 9789549321562
рамери: 14,5х21 см
обем: 344стр.
мека корица
цена: 11,90 лв.



Ревю:
За пореден път се убеждавам, че Ришел Мийд е писателка с идеи, но не смятам, че може да им вдъхне достатъчно живот. Всяка нейна книга, която си купувам, е предшествана от голям ентусиазъм, предизвикан от сюжета, но щом започна да чета и стигна до предполагаемите връхни точки, се разочаровам, че дори не доближават очакванията ми. Идва ми някак суха.
Освен връхни точни, на книгата ѝ липсваха силни герои. Нямаше нито един, който да се открои от останалите и да те привлече със своите черти.
Описанието на митологичната част на книгата, също не ми допадна. Тъй като, историята се разказваше в АЗ лице, Джорджина описваше своите характеристики на сукуба по начин, които звучеше някак неестествен.
Колкото до сюжета... Както казах, Ришел има страхотни идеи. Влага патови ситуации, преплита ежедневието с фантазията и предлага апетитна хапка за тези, които обичат  хубавите сюжетни идеи. Единствената ми забележка (която забелязах дори и в Академия за вампири) е, че читателят разгадава "мистерията" една идея преди главния герой и идва момента в който си казваме: "Толкова ли си тъпа, как не го виждаш. Аз го схванах още преди две глави."
По описанието, човек остава с впечатлението, че това е книга за любовта. Но докато четох, установих, че действието не е чак толкова завъртяно около любовните драми, така че не препоръчвам книгата на хора, които искат да се впуснат в епична любовна история.
"Тъгата на сукубата" е определено една от онези книги, които бих купила заради корицата. Трябва да се признае дизайнерът за добрата работа.  (Макар, че някой мои приятелки доста негодуваха за така подчертаната паласка, на модела :)
Книгата също представя интересен поглед над ново същество от митологията, с което българските читатели не са се сблъсквали толкова често. Сукубисите и инкубисите са интересни, нови и вълнуващи и нямам търпение да прочета още за тях.

Trailers:

Fan Made:

Links:
Сайтът на Ришел Мийд



Няма коментари: