14 юни 2011 г.

City of Fallen Angels / Град на Паднали Ангели


Реликвите на смъртните, книга 4: Град на паднали ангели

ISBN: 9789549321586
Автор: Касандра Клеър
Издател: Ибис
Издадена: 2011
Размери: 14.50x21.00
Брой страници: 362
Корица: Мекa
Език: Български
Цена: 13,90 лв.

L`amor che move il sole e l`altre stelle ♥



Невероятна! Опияняваща! Грабваща! Завладяваща! Разтърсваща! Разплакваща!... Не знам още колко прилагателни мога да измисля, които да пасват толкова идеално на тази книга. Безспорно една от най-хубавите, които съм чела. Заслужаваше си всяка минута, всяка стотинка, всеки ред. Приключение, което те грабва от самото начало и те държи до самия край, където чувстваш че би продал и душата си, за да разбереш какво се случва по-нататък.

"Град на паднали ангели" (както и всички други книги от "Реликвите на смъртните") успя да събуди някаква странна нишка в мен. Тези книги винаги успяват да ме накарат да изперкам, до състояние на крещене на неодушевени предмети (в случая, книгата). Успяват да накара очите ми да парят, а сърцето ми да се свива. 

Сюжета на четвъртата книга, от световно известната поредица, не би могла да разочарова никого. Нови герои с нови истории, идват на борда, докато вече познатите ни лица, се борят с новите проблеми, които съдбата е решила да им поднесе. 

Връзката на Джейс и Клеъри запазва своята уникалност и не спира да разтуптява сърцето през цялата книга. Новата им драма е много добре изпипана и завладяваща. Едно нещо им отдавам, обаче..
..... СПОЙЛЕР.... 
Тия двамата винаги успяват да намерят най-доброто място, за първия път, няма що. Спомняте ли си, когато в Град от Стъкло се награбиха поляната и дрехи се разхвърчаха навсякъде? Е, това ряпа да яде пред мястото и начина в тази книга :D
.......СПОЙЛЕР......

Моите поздравления за Саймън, който с всяка една книга, успява да ме спечели на своя страна все повече. (Като се има предвид, че отначало не го понасях. Сега дори почва да ми става интересен.)

Забавно е да видя и да чуя за герои, които вече познавам от Ангела с часовников механизъм. Не съжалявам, че чета двете поредици паралелно, защото това ми позволява да видя още една много интересна гледна точка - тази на времето.

Другото, което ми хареса, беше двата нови библейски мита, който служиха като основа на книгата - Този за Лилит и този за Кайн. 
Митът за Лилит (първата жена на Адам) ми е един от любимите и бях изключително развълнувана, когато го видях. Препоръчвам, на тези които им стане интересно, да се поровят в Интернет и да го прочетат целия, подробно. 
Митът за Кайн, ни беше представен още в Град от Стъкло, когато Клеъри постави върху челото на Саймън, знакът на Кайн.  Именно този знак, ще предвижи историята на Саймън в нова посока.

Единственото нещо, което не ми харесва, е че Касандра има навика да пише супер интересни сцени, да стигне до кулминацията и да спре точно там, запращайки те в главата на герой, който в момента хич не е интересен.
Но... преодолява се. 

МНВ усилено препоръчва тази книга и цялата поредица, ако не сте я прочели.

ТРЕЙЛЪРИ:



ОФИЦИАЛЕН СПОЙЛЕР - DSAS (  Dirty Sexy Alley Scene)

10 НЕЩА, КОИТО НЯМА ДА СЕ СЛУЧАТ В КНИГАТА




                        Официалният сайт на поредицата


Няма коментари: