25 май 2011 г.

The Clockwork Angel / Ангелът с часовников механизъм

АДСКИ УСТРОЙСТВА: Ангел с часовников механизъм (книга първа)

ISBN 978-954-9321-59-3
Автор: Касандра Клеър
Издател: Ибис
Издадена: 2011
Размери: 14,5х21 см
Брой страници: 408
Корица: Мека
Националност: Американска
Език: Български
Цена: 14,90 лв.


Ангелът с часовников механизъм е едно съвсем ново преживяване за феновете на тинейджърската фентъзи литература.  Книгата е изцяло сетната в викторианската епоха на Лондон и перфектно успява да предаде настроението от този период в историята.   Плахите жестове, обществените норми, човешките мечти и стремежи - всичко е там.
Като човек, чел първата поредица на Касандра Клеър – „Реликвите на смъртните“ ми беше наистина интересно да се се върна назад, в различен период в историята на ловците на сенки. Ако сте чели предишните книги, то тук ще видите някой от вече познатите ви персонажи и то в съвсем различна светлина.
Докато Реликвите на смъртните ни разкриваше света на нефилимите, следвайки приключенията на Клеъри, то Ангелът  с часовников механизъм ни представя по-голяма част от света на долноземците, развивайки действията пред очите на един такъв.
Ангелът с часовников механизъм е много по-мрачна и мистериозна книга, но все пак, изпълнена със същата доза романтика и напрежение.
Историята:

В свят, в който смелостта е най-ценното качество, което някой може да притежава, Теса Грей ще трябва да изпита себе си по един нов за нея начин.
Теса поставя семейството пред всички и всичко, но изглежда не всеки разсъждава така. Младата Американка се сблъсква с много препятствия в новооткрития свят на Долноземци и Нефилими.
Пристигайки във Викториански Лондон, младата Теса Грей няма и представа с какво и предстои да се сблъска. Тя не обръща внимание на сенките в тесните улички, нито на мистериозни хора и странни съвпадения, но й предстои да разбере какво всъщност означават те. И преоткриейки светът в който живее, Теса е обречена да преоткрие себе си и всичко, в което е вярвала досега.
Въпросът на кога да вярва,  ще се надигне, настоявайки за отговор. След като всичко в което е вярвала, се е сринало, дали хората в които е вярвала, няма да сринат нея?
И на върха на всички въпроси, които умът на Теса си задава, сърцето й също ще започне да се съмнява в това, което привидно изглежда по един начин, а вътрешно по друг.
Теса е на път да открие, че всеки крие някаква тайна, а някои тайни са доста по-мрачни от други.
Тайни, страст и кръв, задвижват ... Ангелът с часовников механизъм

Прочетете Глава 1 ТУК



Сайтът на поредицата

Сайтът на Касандра Клеър


Няма коментари: