18 август 2010 г.

Град от Пепел / City of Ashes

Реликвите на смъртните, книга 2: Град от пепел
ISBN: 9789549321364
Автор: Касандра Клеър
Издател: Ибис
Издадена: 2010
Размери: 14.20x21.00
Брой страници: 404
Корица: Мекa
Националност: Американска
Език: Български
Цена: 13,90 лв.
Касандра Клеър е писателка, която те кара да се чувстваш привързан към героите и заедно с тях да страдаш от безисходността на ситуацията. Да викаш, да плачеш и да се смееш, когато и те го правят.Поредица, която те хваща здраво и изтискава от теб всяка малка частица трезво мислене.
Град от Пепел, е книгата, която ме накара да заобичам тази поредица. Не за друго, а защото отчаяно искам да видя Джейс и Клеъри заедно. Те са герои, които да предопределени един за друг, а любовта им е силна и изпепеляваща. Но тяхната връзка изглежда наистина, ама наистина невъзможна. Не мога да си представя свят в който двамата не са заедно, но колкото и да въртя фактите, не мога да намеря вратичката през която ще се измъкнат.
Още......

Маждувременно, в опитите си да забрави Джейс, Клеъри решава да даде шанс на своя най- добър приятел Саймън, който очевидно има чувства към нея. Ала в Град от Пепел, на Саймън също не му е много лесно. Той претърпява една от най-големите и значителни промени в живота си. А именно да се откаже от живота си на мундан и да се превърне във....wait for it......wait for it.....VAMPIRE!
/Трябва да кажа, че като заклет фен на вампирите, вече дори аз започнах леко да се издразвам, че те са навсякъде. На където и да се обърнеш вампири. Щеше да ми дойде добре да прочета една наистина хубава книга без вампири. Ама какво да кажа.... най-хубавото винаги има вампири ;) /
Освен напрежението, което любовния триъгълник създава, се появява и факторът на неприязън и омраза към Валънтайн, който унищожава всичко след себе си.
Той взима и втората реликва на смъртните и чрез нея си създава своя собствена армия от демони, с която да свали Клейва от управление.
Задава се война, а войните винаги взимат много жертви.
Въпроса е, за какво се бориш и какво си готов да пожертваш?










Няма коментари: