24 април 2010 г.

Dead Until Dark / Мъртви преди мрак


Автор: Шарлейн Харис
Издател: Хермес
Издадена: 2009
Размери: 13.00x20.00
Брой страници: 320
Корица: Мекa
Националност: Aмериканска
Език: Български
Цена: 11.95 лв.


Секс. Кръв. Вампири. Това е МНОГО пикантна книга.
Историята се развива в Бон Темпс. Настъпили са нови времена и вампирите са разкрили самоличността си пред хората. Благодатение на новото творение на Японците - "Изкуствена Кръв", на кръвопийците вече не им се налага да убиват. Навсякъде се водят ожесточени дебати,за това дали вампирите трябва да бъдат приети в обществото.
Суки Стакхаус е млада сервитьорка. Нейната мечта е барът в който работи, да бъде посетен от вампири. Една вечер, мечтата й се сбъдва и прагът на заведението, прекрачва вампирът Бил. Суки е привлечена от тази нова, не изживяна тръпка, която после преминава в нещо друго...






Бил обаче не е единственият необикновен човек. Суки има добре познатата ни дарба - може да чете мислите на хората. Тази дарба е проклятие за Суки. Тя е съсипвала всяка една от връзките й и й е лепнала прякорът "Смахната". Оказва, че не може да прочете мислите на Бил, което и дава възможност да изживее първата си нормална връзка, е до колкото може тя да бъде нормална.
Шефът на Суки, който не е нито вампир, нито нормален човек, също е хлътнал по Суки. А за да стане и още по-заплетено, към обожателите на младата сервитьорка се включва и дългогодишнищ приятел на Бил - вампирът Ерик.
Но заплетеният любовен живот на Суки, не е единственото за което да се притеснява. Градът е разтърсен от мистериозни убийства на млади моичета и въпросите които вълнуват града са: "Вампири ли ги извршват или хора?" И "Коя ще бъде следващата жертва?"
По книгата се прави изключително успешният сериал /продукция на HBO/ наречен Истинска кръв / True Blood /. Лично аз първо гледах първи сезон на сериала, който е наравен по първата книга. Ще си признащ, че е от любимите ми сериали - имаше прекалено много кръв, секс и насилие. Но все пак сериала се радва на огромна популярност и много фенове. В момента се работи по 3ти сезон. Макар сериала си има чар и да е доста заинтригуващ, аз предпочитам книгата - лесно се чете и е интересна. Авторката има стил на писане. Препоръчвам я на всеки който иска още от вампирската тематика.

Това е Promo на първи сезон.
Прекосете всички граници! Опитайте Истинската Кръв!





Посетете официалният сайт на авторката


Посетете българската официална HBO страница на Истинска Кръв

Посетете официалната HBO страница на True Blood
x0x0 Ани

Няма коментари: